Tandvleesbehandeling

Uw tandvlees is het fundament van uw gebit. Gebitsbehandelingen zijn alleen blijvend succesvol als uw tandvlees gezond is. Daarom is gezond tandvlees zo belangrijk en besteden we daar in onze kliniek alle aandacht aan.

Het meten van de ruimten tussen uw tanden en het tandvlees (sulcus cq pockets) is een van onze belangrijkste bezigheden. In deze ruimten zitten vaak veel slechte bacteriën die zorgen voor ontstekingen. Als blijkt dat de sulcus cq pockets in uw mond verdiept zijn, doen we u na de meting (en eventueel een bateriekweek) een behandelingsvoorstel.

Door een goede mondhygiëne voorkomt u ontstoken tandvlees en bevordert u de genezing ervan. Regelmatige controle en eventuele vroege diagnose door uw behandelaar zijn belangrijk.

In onze kliniek houden we samen met u uw fundament op peil. Daarvoor kleuren we uw tanden of kiezen om te kijken waar tandplak zit. We maken dan een zogenoemde plaquescore. We verwijderen tandsteen zowel boven als onder het tandvlees, we kunnen worteloppervlakken van tanden of kiezen weer glad maken en polijsten.

Natuurlijk geven we ook instructie en voorlichting over mondhygiëne. Bij ernstiger tandvleesproblemen kan het nodig zijn het slijmvlies en of het tandvlees los te maken zodat dieper onder het tandvlees kan worden gereinigd.